Sunday, 26 February 2012

Kemana jua ku pergi..
Bayangmu tetap mengekori..
Tatkala sepi mecengkam kalbu..
Wajahmu bertaut dihati..
Redup matamu membakar sukmaku..
Tatkala lenaku memburu mimpi..
Kau datang dalam dakapan..
Hangatnya masih terasa..
Kau kucup bibirku..
Tidak sekali aku lupa..

Wednesday, 25 January 2012

25.01.2012
aku akan ingat saat2 indah ini...kehangatan pelukkan mu seakan masih terasa hingga ke saat ini..betapa sukar untuk aku melepaskan saat inidah kita berdua..

Tuesday, 24 January 2012

Merindui Dirimu..Menyayangi Dia

Mengapa hingga ke saat ini aku masih mencintaimu..sungguh pun aku tahu kau bukan lagi milikku..betapa sukar hati aku untuk membuang rasa sayang itu..kasaih sayang yang tulus padamu..tapi sayangnya engkau langsung tidak tahu menghargainya.. kau membuang diriku seakan diriku umpama sampah dimatamu..dimana ucapan cinta dan sayang yang pernah engkau lafazkan padaku...begitu mudah kau melupakan janjimu padaku...aku seakan masih terdengar janji2 yang pernah engkau ungkapkan...''saya xkan tinggalkan awk za''..''saya sayang awk''.. janji yang hanya tinggal janji.. betapa bodoh nya aku membiarkan engkau memainkan perasaan ku.. pengorbanan yang telah aku lakukan seakan tidak membiri makna dalam hidupmu..

Kini..
aku telah cuba membuka pintu hatiku buat insan lain yang menyayangi ku..tapi sayang nya hati aku belum sepenuhnya dapat menerima kehadirannya..aka rasa teramat bersalah kerana aku merasakan aku cuma memainkan perasaan lelaki ynag mencintai aku..sekarang aku telah jatuh sayang pada seseorang yang dapat menghiburkan hati aku yang sepi..aku lebih senang kenalkan dia dengan gelaran ''gile'' b'coz..aku rase aku memang dah gile kn dia..tapi sayang..dia adalah milik orang..aku sedar aku cuma orang ke-3.. tapi aku x dapat untuk elak perasaan aku untuk terus sayang padanya..sehari aku xdapat dengar suaranya, aku rindu sangat2...dia slalu buat aku happy.. kadang2 saat aku bersama dia,aku seakan teringat pada ''z'ky''...p aku cuba elakkan dan aku cuba tuk bezakan antara 'dia' dan 'dia'..
         kadang2 aku terpikir jugak tuk tinggalkan semua..aku cuba jauhkan perasaan aku untuk sesiapa pun..kerna pengalaman lalu seakan menhantui hidup aku..aku takut untuk kecewa lagi.. tapi perasaan ini aku x dapat nak halang..perasaan sayang dari hati yang tulus..hanya TUHAN saja yang tahu...

Sunday, 20 November 2011

Hari Berganti Hari

Semakin hari aku merasakan semakin cepat hari berganti ...
betapa berat hatiku untuk melepaskan kau pergi..
mengapa kau hadir dalam hidupku cuma seketika....
aku ingin bersamamu seumur hidupku...
kau datang memberikan kebahagiaan dalam hidupku....
dan kau jua meninggalkan aku dalam kedukaan..
kau pergi meninggalkan ku disaat itu jua kau membina mahligai indah bersama sidia...
mengapa kau ciptakan kebahagiaan dalam hidupku...
tapi sayang..semuanya sementara..
masihkah ada ruang dihatiku buat insan lain...
seandainya ada..ingin aku buang sejauhnya...
Kerna...hatiku hanya untukmu..
akan ku abadikan rasa cintaku ini buatmu selamanya..
......Love You "Z.KY".......

Thursday, 17 November 2011

Biarlah aku merindu..

Akan ku rahsiakan rasa cintaku padamu jauh di lubuk hati,
Sesungguhnya penantian ini satu seksaan yang mengguris hati hingga luka,
Rinduku umpama ombak yang tidak berhenti,
Kasihku bagai pantai yang setia menanti,
Ku tetap rela menanti selagi ada rasa disebalik rindu yang tegar..

Sesungguhnya tak pernah kupinta jadi begini
kesudahan yang meresahkan
Cinta rahsia yang tak kesampaian..

love''z.ky''

My Love...

9,14,20 Augusts 2011
First chat dengan "z.ky''....time ni aku langsung xtau dye ni siapa..dye chat aku..p ak x kenal dye....lagi powm aku emg x suke tengok picture kat FB orang....Time ni aku ada kat ostel...baru jew sampai dari KL...
huhuhuhu....aku memang xkenal siapa ''z.ky''.

7 September 2011
Time nie aku ade mcj lecture aku....just nk tanya cam ne nk install powerpoint..dye tanye aku siapa..aku cakap la aku ni student DTMA...pastu dye tanye name aku...bile aku cakap name aku..dye terus call aku... Kebetulan time tu aku gah online FB... jadi melarat lak kite orang sembang...huhu...dye tanye ak gah wak ape..ak kap ak gah online FB..pastu aku tanye dye''nape??add la saya....''pastu dye kap aku da approve dye'' pelik!! bile ak tanye FB dye ape..dye xnk kap....dye suruh aku cari sendiri...terkejut gak aku, bile dye kap dye pernah chat nge aku...pastu aku mintak 'klu' FB dye..dye kap Profile picture dye gambar 'pepatung'.....terkejut giler aku bile ak tau dye ni siapa....dah la time aku chat dengan dye aku chat guna perkataan 'aku' 'mu'...hahahhahaha....aku mintak maaf dengan dye...aku btol2 tak tahu yang dye ni lecture aku sendiri..huhuhu....lame jugak la kite orang sembang....aku epy sangat2 cakap dengan dye...dye powm cakap bile dye cakap nge aku rase cam da lame kenal...aku powm rase benda yang sama...

8 September 2011
Hari nie...aku habis class petang...biase la..hari khamis...banyak class...dalam pukul 8 dye datang kat ostel ambik aku...kite owg balik Terengganu same2....keluar jew dari pagar college aku terus tanya dye'' awk nk saya hipokrit tak''huhu.....dye paham2 jew...banyak sangat kite owg borak sepanjang perjalanan.... sesampai je kat Terengganu..kite orang pergi kat Pantai Batu Burok...duk sembang kat dulu lam kereta...sebelum dye hantar aku kat rumah kawan aku...banyak sangat persamaan dan kegemaran aku dengan dye....
sweet..sangat..kite orang sempat jugak Bluetooth picture..kite orang bertukar picture..lepas 2 baru la dye hantar aku balik rumah kawan aku....dye sampai rumah dye,dye terus call aku...huhu...mesti gayut dulu sebelum tidur..aku betul2 gembira....

Takdir & ketentuannya

Mengapa kita ditakdirkan bertemu dalam keadaaan begini??
memang perit dugaan cinta ini padaku..
dalam sekelip mata pertemuan yang tidak diduga dan perkenanlan yang tak disangka..
dapat membuah kan satu rasa yang amat mendalam...
cinta & kasih sayang..
andainya aku tahu ini hanyalah sementara..
akan aku elakkan perasaan ini dari terus hanyut mencintaimu...
semakin aku lari dari perasaan aku..aku semakin tersiksa..
aku tak dapat membayangkan..
bagaimana suatu saat nanti engkau pergi dari hidup ku...
masih ada atau tidak senyuman yang terukir diwajahku ini...
mungkin tangisan & kelukaan yg akan bersarang dijiwa... 
mengapa TUHAN menemukan aku dgn mu..??
TUHAN menemukan kite disaat engkau sudah menjadi tunangan orang..
Sesungguhnya aku tidak ingin pernikahanmu dengannya terjadi..
tapi aku sedar siapa diriku ini...
 mana nak sama pipit beriringan dengan enggang!! 
tapi aku redha atas kehendak NYA..
Aku yakin..andai masih ada jodoh antara kita..kita akan bertemu lagi.. 
aku akan tetap setia menunggu dan terus menunggumu kembali padaku...
kerna kasih sayang & cintaku ini hanyalah buatmu...

Tuesday, 15 November 2011

Mengapa setiap kebaikan yang kita berikan..slalu dibalas dengan  keburukan... apakah kebaikan yang dihulurkan itu cuma sia-sia.... hidup sendirian lebih bermakna daripada mempunyai seseorang yang baik tapi tidak ikhlas....